Haakpatroon bloem

De zomer is in het vooruitzicht, maar berg je haaknaalden nog niet op. Leuk voor de zomer is dit haakpatroon van een bloem. 

Hart

Je begint met het hart van de bloem. Bedenk; hoe dikker je wol en haaknaald hoe groter je bloem. Haak vier losse, verbind met een halve vaste. Vervolgens haak je drie losse steken. Nu haak je negen halve stokjes midden in je cirkel. Deze sluit je met een halve vaste.

Bloemblaadjes

Wissel kleur en haak drie losse. In dezelfde steek haak je een clustersteek van vier halve stokjes. Dit betekent dat je de steken niet afmaakt, je houdt telkens de vorige lus op je haaknaald, uiteindelijk heb je vijf lussen. Door een halve losse verbind je deze en haak je drie losse. Die drie losse verbind je met een halve losse in dezelfde steek.  Sla één steek over. In de volgende steek begin je met het tweede bloemblaadje. Eerst drie losse, dan een clustersteek van vier halve stokjes, de vijf lussen verbinden door een halve vaste en drie losse sluiten in dezelfde steek. Dit herhaal je tot je vijf bloemblaadjes hebt. Hecht af en je hebt het haakpatroon van de bloem voltooid.